luni, 22 februarie 2010

Clujul = oras frumos + oameni ospitalieriNu mai vizitasem până acum oraşul Cluj Napoca dar imi doream de mai multă vreme, aşa că profitând de o conjunctură favorabilă, weekend-ul acesta am fost pe acolo.

După un drum destul de lung şi obositor ce a durat aproximativ opt ore, presărat cu multe gropi pe Valea Oltului încercate din plin datorită vizibilităţii scăzute şi a numărului lor extrem de mare, am ajuns la destinaţie.

Primele persoanele pe care le-am întâlnit în Cluj ne-au făcut o impresie bună încă de la început , această senzaţie transformându-se în foarte bună, când s-au oferit să ne pună la dispoziţie nouă, practic nişte străini, cazare “for free” pentru sâmbătă seara într-un complex nou de apartamente. Nu vreau sa intru în detalii legate de “ce şi cum” s-a întâmplat, dar oricum, acest lucru ar fi fost destul de improbabil oriunde. Legat de acelaşi subiect, la fel de amabil a fost şi un taximetrist care ne-a explicat cum să găsim un anumit local.

Au fost impresionante monumentele din centrul oraşului pe le-am admirat seara printre picături de ploaie, ne-a plăcut de asemenea şi Iulius Mall şi Polus Mall, dar nu în ultimul rând o sa ne gândim cu plăcere ( dar mai ales cu poftă ) la pizza păpată la un restaurant din centru! Apropo de pizzărie, foarte simpatic a fost şi ospătarul care vorbea destul de bine româneşte dar cu un puternic accent maghiar.
El foarte încântat: - “ Vreţi sos iute, da?!”
Eu, ştiind că lor asta le place cel mai mult: - “ Da, da, da, da!" ( Mă gândeam că o să fie mai picant, dar a fost tocmai bun).

Pentru a răsplăti într-un fel ospitalitatea familiei care ne-a oferit găzduire, o să ataşez câteva poze cu apartamentul în care am stat si care este oferit spre închiriere. Aşa că: dacă sunteţi din Bucureşti sau alt oraş şi căutaţi două camere utilate şi foarte primitoare in centrul Clujului, vi-l recomand cu cea mai mare încredere pe acesta.
Celelalte poze au fost făcute pe drum, în Cluj într-un parculeţ şi… în centru.
Vă recomand să vizitaţi Clujul, cu siguranţă o să vă placă!

3 comentarii:

anilei spunea...

Cel mai tare blog...super!
te astept pe la mine...

Anyry spunea...

Anilei,

multumesc mult pentru calificativ!

Am vizitat si eu blogul tau, in unele postări m-am regăsit cu idei asemanatoare şi mă bucur foarte mult că mai există cineva care nu renunţă la visuri! Te pup!

L.R. spunea...

mai putin persoanele care injura intr-un mod foarte lent in limba maghiara si statuia de langa catedrala alaturi de care se poate observa statuia unui erou roman tradus in maghiara...

Plictisit? Joaca Zuma!