Cum asiguri, din punctul meu de vedere, bunastarea unei relatii




Inca de la inceput incearca sa fii sincer(a). Daca esti intrebat(a) de lucruri delicate, mai bine raspunzi acum decat sa se afle mai tarziu, asta daca ai ceva pe suflet, desigur. In schimb, daca nu te chestioneaza nimeni, nu iti sapa groapa singur(a)

1.Este foarte important sa NU iti creezi o imagine falsa in fata persoanei pe care ai de gand sa o atragi.
2.Chiar daca sunt delicate, unele probleme trebuie discutate de la primul pas. Nu vrei sa ai surpriza foarte neplacuta ca iubitul(a) sa afle din alte parti adevaruri dureroase. S-ar putea sa isi piarda increderea si sa se reorienteze.
3.De plictiseala, daca vrei sa te lauzi, sau in momente de vinovatie s-ar putea sa ti-o ia gura pe dinainte. Chiar daca le consideri fleacuri ce nu pot deranja prea mult, mai gadeste-te o data inainte sa arunci cu mici marturisiri piperate. Nu toata lumea are sistemul digestiv suficient de sanatos ca sa poata tolera asa ceva. Ba chiar s-ar putea sa-i ramana in esofag inca de la aperitiv, si sa-i dispara pofta inainte de felul doi.

Nu exagera cu gelozia! Nu fii prea gelos(-asa) si nu-i da motive nici partenerului sa fie.

1.Iti place persoana foarte mult, te intelegi de minune si in nici un caz nu vrei sa o imparti cu altcineva. Este de inteles, totusi nu uita ca fiecare are dreptul la partea lui de intimitate. Daca il(o) sufoci cu intrebari si verificari, in loc sa il(o) apropii, mai rau ii dai cu sutu-n in dos.
2.Chiar daca ai ceva motive intemeiate sa-l suspectezi, intotdeauna lasa-l pe presupusul vinovat sa-si sustina pledoaria. Ori da cu batul in balta din prima (se balbaie, se agita, incearca sa schimbe subiectul etc) ori vine cu argumente sanatoase si dovezi pe masura. Daca il(o) crezi sincer si ti se pare ca ai exagerat, bucura-te! Tocmai ai evitat o cearta si o alta viitoare cearta.
3.Stiu ca este placut sa simti un strop de gelozie din partea iubitului (-ei) -drept dovada ca tine la tine si il(o) intereseaza ce faci- , dar nu te arunca singur(a) in balta! Daca sentimentul nu apare, ori nu este gelos(-asa) de fel, ori nu i-ai dat motive, iar atunci, nici nu te apuca de asa ceva. Joci periculos si nesanatos. Mai sanatos este previi decat sa tratezi.


E bine sa lasi de la tine, dar nu iti creea un obicei din acest lucru! Din cat oferi, sa te astepti sa primesti cel mult jumatate, astfel nu vei fi total dezamagit(a).

1.Din motive banale se pot isca certuri-uragane. Nu este ziua ta buna, esti irascibil(a) si iti vine consoarta (-ul) cu pretentii. Sau invers. Trage aer in piept, numara pana la cinci si incearca sa te calmezi inainte de a te transforma intr-un foc de tabara. Amana treburile importante si analizeaza problema. Vezi cat suflet pui, ca sa nu ramai fara. Lasa si de la tine daca trebuie.
2.O data, de doua ori dar a treia oara ....STOP ! E deja prea mult! Asigura-te ca ti-ai pus centura de siguranta si calca frana! Ori exista oameni batuti in cap, ori a depasit masura. Daca este o problema grava, atunci nici prin cap sa nu-ti treaca sa renunti la batalie. Ori tu, ori el(ea)! La sfarsit, unul dintre voi trebuie sa aiba grija de impacare. De regula, cel vinovat. Dar neaparat sa fie una dulce (impacarea, da?)!
3.Ar fi extraordinar daca am putea primi inapoi, cel putin la fel de mult din cat daruim (nu ma refer la lucruri materiale). Cu parere de rau trebuie sa va spun ca sunt foarte rare astfel de gesturi totale. Sfatul meu este sa iti echilibrezi balanta si sa o mentii asa. Sa nu cumva sa iti para rau dupa. Iar daca iti sta in fire sa daruiesti neconditionat, este cel mai minunat lucru sa o faci, si pentru tine, dar in special pentru beneficiar.


Treburile gospodaresti trebuie impartite. Daca locuiti impreuna:

1.Nu te apuca de zece lucruri ca sa nu poti termina nici unul. Fiecare poate sa faca ceva. Pofta vine mancand. Stii zicala, nu?
2.Mie, de exemplu, imi place: sa gatesc, sa intind rufele pe sarma(suport), sa aranjez lucrurile in dulap, sa sterg praful, sa strang patul, sa dau cu mopul, hai ca nici haine nu ma deranjeaza sa calc atata timp cat nu sunt in cantitati industriale, sa ud florile etc, DAR ... atunci cand vine vorba de spalat vase (in special oale, ceaune, tigai), de dus gunoiul, de dat cu aspiratorul si de lustruit geamuri, prefer sa las cu draga inima pe altcineva .


Petreceti o parte din timpul liber impreuna, iar cealalta parte cu alte persoane, prieteni, rude.

1.Ochii care nu se vad se uita, asa ca mai bine actionezi in consecinta si il(o) scoti pe partener(a) la o plimbare prin parc, la un suc, la un film etc. Incercati sa va bucurati cat mai mult de acele momente, dar nu exagerati cu statul nas in nas.
2.Apreciezi mai mult iubitul(a) dupa cateva ore dulci petrecute impreuna si abia astepti sa te intalnesti cu prietenii tai\vostrii ca sa ii binedispui cu pofta ta de viata, dupa. Din punctul meu de vedere este foarte important sa nu iti neglijezi prietenii si familia. Trebuie sa existe pentru fiecare macar doua ore pe saptamana.Parerea mea.


Discretia este foarte importanta!


1. Nu va certati in public!
2. Nu va inghiontiti in public!
3. Nu trebuie sa stie toata lumea problemele voastre PERSONALE. Asa cum noi producem certurile, tot asa trebuie sa producem si impacarile (daca se mai poate, desigur). E foarte bine daca avem incredere intr-o persoana capabila sa ne sfatuiasca, un prieten(a), ruda dar sa nu ne bazam la infinit pe sfaturile ei. Sunt altii mai pregatiti , cu studii , care iau bani pentru asta ce-i drept- dar cica ar merita.

Inainte de iubit(a), trebuie sa fie prieten(a)

1.Este foarte importanta comunicarea. Spune-i persoanei de langa tine ce iti place si ce nu, astfel sa te astepti doar la surprize placute.
2. Sustine-ti neconditionat partenerul. De cele mai multe ori, fericirea lui aduce si fericirea ta!
3.Daca sunteti certati, nu va inchideti separat! (pe asta am spus-o!-prietenii stiu de ce ;) ) Incercati sa va apropiati prin dialog pasnic. S-ar putea sa nu mearga nici asa, insa nimeni nu va poate reprosa ca nu ati incercat!


Mai sunt multe sfaturi si argumente de adaugat, dar va las si pe voi.
Nu ma pot lauda cu o experienta vasta in domeniu, cea mai lunga relatie fiind de trei ani si jumatate, dar macar pot spune ce am invatat din greseli.

Comentarii

Anonim a spus…
Ia te uita! Si frumoasa si desteapta! Nu ai nevoie de un sot? Ma ofer voluntar!!!
Darie Ducan a spus…
Cu aceste idei cred ca reuseai sa faci si din Bacovia un sex-simbol. Imi place cum scrii. Eu cred totusi ca nu poti tine o relatie cu contraforti.Ii trebuie destin sa existe. Fiecaruia ii trebuie vocatie pentru celalalt. Daca mierea curge abundent, se acopera striatiile feliei de paine si nu se vor simti.
Anyry a spus…
Darie,
Ai dreptate. Oricum o relatie nu poate fi niciodata perfecta! Chiar ne-am plictisi daca s-ar intampla asa. Cat despre destin, sunt de aceeasi parere. Eu am vrut doar sa evidentiez niste greseli pe care le-am facut(eu si partenerul), si pe care le-am fi putut evita, pentru o convietuire mai buna.
Anyry a spus…
Dragos,
Nu am nevoie, multumesc.
Anonim a spus…
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic19805.html

Intra aici si citeste!!! Ti se potriveste ca o manusa tot ce este scris. PS: Noul meu prieten este tot peste, sper sa ma inteleg cu el la fel de bine cum ma inteleg cu tine.Trebuie neaparat sa mai avem niste "discutii private" asa ca pe vremuri. Poop!
Anyry a spus…
Adinaaaa....!!!! Nu am mai ras cu atata pofta de foarte mult timp!
Trebuie sa recunosti insa, ca este un pic trasa de par descrierea.
Iar :"Se va uita la tine cu atata reprosh ca te vei simti ca si cum tocmai l-ai impuscat pe iepurasul de Pasti " este cireasa de pe tort, nu?
Iti multumesc ca mi-ai readus zambetul pe buze, esti o prietena extraordinara!

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către bărbatul visurilor mele

Fluturași colorați

Tu îți plimbi copilul într-un sistem de purtare sănătos?